İleri Teknolojiler ABD'da doktora tezini tamamlayan Gökhan KILIÇ
27 Aralık 2023 | 09:13

İleri Teknolojiler ABD Doktora öğrencisi Gökhan KILIÇ “BOR KATKILI NiMn ESASLI POLİKRİSTAL ŞEKİL HAFIZALI ALAŞIMLARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ” adlı doktora çalışmasını Prof.Dr.Yıldırım AYDOĞDU danışmanlığında 08.08.2023 tarihinde tamamlamıştır. Doktora tez çalışması süresince Gazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimince desteklenen BAP-05/2019-14 kodlu “Bor Katkılı NiMn Esaslı Polikristal Şekil Hafızalı Alaşımların Fiziksel Özelliklerinin İncelenmesi” adlı projede ve TÜBİTAK tarafından desteklenen TÜBİTAK 119M300 kodlu “Şekil Hafızalı Alaşımların Soğuk Zincir Indikatörü Olarak Kullanılması” adlı araştırma projesinde bursiyer olarak görev almıştır. Tez çalışması süresince yayınlanan makaleleri aşağıdaki gibidir.

Uluslararası Yayınlar

Kılıç, G., Abboosh, O., Kırat, G., Aksan, M. A., Aydoğdu, A., & Aydoğdu, Y. (2023). Investigation on the transport and magnetism properties of the boron-substituted NiMnSb. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 1-8.

.Aydogdu, Y., Abboosh, O., Soyer, P., Kiliç, G., Savur, A., Dagdelen, F.,& Tunali, Y. (2022). Investigation of Thermal and Antimicrobial Properties of NiTiX (X= Ta, Ag, and Nb) Shape Memory Alloys. Physics of Metals and Metallography123(13), 1326-1334.

Aydogdu, Y., Turabi, A. S., Boddeti, B., Saghaian, S. E., Aydogdu, A., Kilic, G., & Karaca, H. E. (2021). Shape memory behavior of Ni 45 Mn 40 Co 5 Sb 10− x B x magnetic shape memory alloys. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry143, 127-137.

gökhan-1